torstai 7. marraskuuta 2024

Sardinian perunagratiini

Ainesten perustella odotin taas parempaa. Ei ollut huonoa, mutta ehkä vähän tylsää. Lisukkeena kumminkin ihan jees.


Ainekset:
800 g jauhoisia perunoita
500 g tomaatteja
1 punainen paprika
1 purjo
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku tuoretta basilikaa
suolaa
valkopippuria
paprikajauhetta
Liemi:
1 ¼ dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl oliiviöljyä
Pinnalle:
10 mustaa oliivia
75 g juustoraastetta

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi tomaatit. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja suikaloi malto. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Silppua basilika. Puolita oliivit.

Levitä uuninkestävään vuokaan ensin perunat, sitten tomaatit, paprika ja purjo. Mausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella, valkosipulilla ja basilikalla.

Sekoita yhteen viini ja öljy. Valuta seos vuokaan. Ripottele pinnalle oliivit. Kypsennä kannen alla 180-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Poista kansi ja ripottele pinnalle juustoraaste. Jatka kypsentämistä 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti