Ei ehkä niin kovin houkuttelevan näköistä, mutta todella hyvän makuista. Tykkään uunissa käyneestä fetasta, kun se on hiukan kovettunut. Reseptiin kuului alun perin ”viherkaalia”, mutta en ihan satavarmasti päässyt perille siitä mitä on viherkaali. Ehkä lehtikaalia, ehkä ei. En sitten kumminkaan sitä ostanut, vaan ostin pakastepussillisen ruusukaaleja. 50 minuutin keittoajan jälkeen taitaa olla aika lailla samantekevää, mitä kaalia on käyttänyt.
Ainekset:
750 g ruusukaalia
1 purjo
1 valkosipulinkynsi
10 g voita
5 dl vettä
suolaa
½ dl kaurahiutaleita
mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
6 suurehkoa perunaa
150 g fetaa
Voiteluun:
½ rkl voita
Leikkaa ruusukaalit neljään osaan. Halkaise, huuhtele ja silppua purjo. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.
Sulata voi suuressa kasarissa. Lisää purjo ja valkosipuli ja kuullota, kunnes purjo alkaa pehmentyä. Lisää kaali ja vesi. Mausta suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 50 minuuttia.
Keitä perunat kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Anna jäähtyä hiukan. Kuori ja viipaloi perunat.
Valuta purjo-kaaliseos tarvittaessa. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
Levitä perunaviipaleet kevyesti voideltuun laakeaan uunivuokaan. Lisää päälle kaaliseos. Murustele pinnalle feta. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto alkaa ruskistua (n. 15 minuuttia).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti