sunnuntai 10. marraskuuta 2024

Omena-puolukka-marenkitorttu

Tämän leivoin isänpäiväkahveja varten. Vieraat tulevat vasta kohta, joten en vielä päässyt maistamaan. Mutta eihän tämä voi olla kuin hyvää. Tortun kaveriksi tein vanilja-rahkavaahtoa pienellä muunnoksella: rahkan sijaan laitoin rahkajogurttia. Vaniljasokerin ja osan fariinisokerista korvasin vaniljakastikejauheella, joka sopivasti myös jämäköittää vaahtoa hiukkasen.


Pohja:
150 g voita huoneenlämpöisenä
1 dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
700 g hapahkoja omenoita
1 dl puolukoita
½ dl fariinisokeria
Marenki:
3 kananmunan valkuaista
1 dl Siro-sokeria
Pinnalle:
1 dl puolukoita

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää keltuaiset yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja painele taikina leivinpaperoidun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kuori ja lohko täytteen omenat. Levitä lohkot vuokaan. Ripottele päälle puolukat ja fariinisokeri. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 25 minuuttia.

Vatkaa marengin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Lusikoi marenki vuokaan. Ripottele pinnalle puolukat. Jatka paistamista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti