Tämä aamu on mennyt joululaatikoita valmistaessa. Ihan kaikki kokkailu ei kuitenkaan kohdistunut jouluun, vaan lisäksi laitoin myös tällaisia porkkanoita. Ei mennyt ainakaan pahasti pieleen tuo määritelmä ”paras” porkkanalisuke.
Ainekset:
600 g porkkanoita
1 rkl oliiviöljyä
½ dl vettä
suolaa
mustapippuria
1 rkl ruokosokeria
4 rkl marsalaviiniä
1 ruukku persiljaa
Kuori porkkanat ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi (koneella!). Silppua persilja.
Kuullota porkkanoita öljyssä viitisen minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Lisää pannulle vesi, suola ja mustapippuri. Anna hautua kannen alla n. 5 minuuttia. Ota kansi pois ja kuumenna silloin tällöin sekoittaen, kunnes neste on haihtunut.
Lisää sokeri ja sekoittele muutama minuutti. Lisää viini ja jatka paistamista pari minuuttia. Siirrä porkkanat tarjoiluastiaan. Ripottele pinnalle persiljasilppu. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

Ihmettelen vaan tässä miten justiinsa tuo marsalaviini vaikuttaa porkkana-aterian makuun? Täytynee kokeilla
VastaaPoista