Tosi hyvä; raikas ja hedelmäinen salaatti. Fenkolinsiemenet toivat kastikkeeseen kivan lakritsaisen vivahteen. Jostain kumman syystä appelsiinitkin olivat ihan älyttömän hyviä, vaikka tähän aikaan vuodesta ne ovat yleensä kuivia ja kirpeitä kikkareita.
Ainekset:
70 g rucolaa
1 iso appelsiini
3 porkkanaa
6 aurinkokuivattua tomaattia
1 punasipuli
½ dl rusinoita
¼ dl tuoretta minttua
3 rkl pinjansiemeniä
3 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl vaahterasiirappia
ripaus suolaa
2 tl fenkolinsiemeniä
1 rkl appelsiininkuoriraastetta
½ dl appelsiinimehua
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
Paahda pinjan- ja seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Kuori porkkanat ja appelsiini. Jaa appelsiini lohkoiksi ja leikkaa lohkot pienemmiksi paloiksi. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja silppua punasipuli.
Sekoita salaatin ainekset keskenään. Valuta kastike salaattiin ja sekoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti