tiistai 25. heinäkuuta 2017

Ananas-lehtikaalisalaatti

Kastike oli niin hyvää, että olisin voinut lusikoida sitä suoraan purkista. Salaatissa vaan oli niin paljon muitakin aineksia, että kastike vallan katosi sinne joukkoon. Mutta hyvä salaatti; mehukas, raikas ja hedelmäinen.



Ainekset:
250 g edamame-papuja
200 g lehtikaalia
400 g kiinankaalia
Kastike:
1 dl sitruunamehua
½ dl maapähkinävoita
½ dl oliiviöljyä
3 rkl vaahterasiirappia
½ tl suolaa
Lisäksi:
1 tuore ananas
2 porkkanaa
150 g retiisejä
1 nippu tuoretta minttua

Keitä jäisiä soijapapuja 3 minuuttia tai pussin ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä. Pese ja kuivaa lehtikaalin lehdet. Poista kova lehtiruoti. Asettele muutama lehtikaalisuikale päällekkäin, rullaa tiukaksi rullaksi ja viipaloi, jolloin saat lehtikaalista ohuita, kiharia suikaleita. Leikkaa myös kiinankaali ohuiksi suikaleiksi.

Sekoita keskenään kaikki kastikkeen ainekset. Hiero kastike kaaleihin.

Kuori ja lohko ananas. Pese ja kuori porkkanat, leikkaa ne tikuiksi. Viipaloi retiisit. Hienonna minttu. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti