lauantai 15. heinäkuuta 2017

Banaani-suklaapiiras

Tämän valmistus ei mennyt ihan niin kuin piti. Täytteen suklaavanukas ei hyytynyt ollenkaan, vaan oli lähinnä kastiketta. Pursotin unohtui kotiin, joten kermavaahdoista ei tullut nättejä ruusukkeita. Ja pohjanperhanakin takertui vuokaan. Mutta jälleen kerran – maku korvasi kaiken. Lautaselle kasattuna tämä muistutti 5-vuotiaan sanoin lähinnä kakkakasaa, mutta maistui ihanalle. Ihan kuin suklaa-banoffeeta (ja sitähän tämä oikeastaan olikin).



Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
100 g kylmää voita
1 kananmuna
Täyte:
3 rkl kaakaojauhetta
1 rkl maissitärkkelystä
3 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
3 dl maitoa
3 banaania
1 dl vispikermaa

Nypi jauhot, voi ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä taikina palloksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.

Siivilöi täytteen kaakaojauhe ja maissitärkkelys kattilaan. Sekoita joukkoon sokeri, keltuaiset ja maito. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä, ennen kuin seos kiehahtaa. Jatka sekoittamista, kunnes kreemi on kiiltävää ja tasaista. Anna jäähtyä n. 10 minuuttia.

Painele taikina piirasvuoan (20 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuori ja viipaloi banaanit. Levitä 1/3 kreemitäytteestä piiraspohjalle. Levitä päälle 2/3 banaaniviipaleista ja niiden päälle loput täytteet. Peitä piiras tiiviisti kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään. Koristele piiras kermavaahtoruusukkeilla ja lopuilla banaaniviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti