perjantai 14. heinäkuuta 2017

Grillatut persikat ja appelsiinivaahto

Persikoita olis saanut grillata tooosi pitkään, jotta ne olisivat menneet lusikalla helposti paloiksi. Nyt ne olivat hiukkasen hankalia syödä, kun meinasivat pomppia kiposta ulos. Mutta makuyhdistelmänä tämä oli tosi hyvä. Jälkkärinä jopa melko juhlava, ja tosi helppo valmistaa. Tein appelsiinikastikkeen valmiiksi jo eilen, ja niinpä tälle päivälle ei jäänyt juurikaan muuta kuin aineksien yhdistäminen ja persikoiden grillaus. Appelsiinivaahto sopisi muuten loistavasti vaikka jonkun hedelmäisen täytekakun kuorrutukseksi.



Ainekset:
2 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
½ tl appelsiininkuoriraastetta
1 rkl sokeria
2 tl tuorepuristettua sitruunamehua
1 rkl maissitärkkelystä
½ dl vettä
2 rkl Bailey´siä
4 persikkaa
2 tl hunajaa
½ dl sherryä
1 dl vispikermaa
15 g taloussuklaata

Sekoita kattilassa appelsiinimehu ja appelsiininkuoriraaste, sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut.

Sekoita maissitärkkelys veteen. Lisää suurus kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike hieman sakenee. Ota kattila liedeltä, sekoita joukkoon Bailey´s ja anna jäähtyä.

Halkaise persikat ja poista kivet. Nosta persikat grillausalustalle leikkuupinta ylöspäin. Sekoita hunaja ja sherry keskenään ja sivele hedelmien leikkuupinnat seoksella. Grillaa 8-10 minuuttia (tai paista 225-asteisessa uunissa).

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto appelsiinikastikkeeseen. Vuole suklaasta lastuja terävällä kuorimaveitsellä.

Asettele persikat ja appelsiinikastike tarjoilualustalle. Ripottele päälle suklaalastut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti