perjantai 28. heinäkuuta 2017

Focaccia

Kyllä se vaan kuulkaa niin on, että tällainen vehnäpulla on ihan maailman parasta leipää. Ainakin tuoreena. Erityisesti tykkään tässä noista sormisuolahiutaleista leivän pinnalla. Taikinamäärän kanssa olin hiukan epäuskoinen. Ohjeessa käskettiin levittää taikina voidellulle uunipannulle. Minä pyörittelin taikinaa käsissäni ja mietin, että se ei riitä täyttämään koko pannua. Levitin taikinan sitten lasagnevuokaan. No, sehän sitten kohosi niin että uuniin laitettaessa totesin että se olisi vallan hyvin levinnyt koko uunipannulle. Toisaalta taas, leivästä tuli ihanan paksu. Paistoin sitä melko tarkkaan puoli tuntia.



Ainekset:
4 ½ dl kädenlämpöistä vettä
20 g tuorehiivaa
12 dl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
Lisäksi:
1 dl oliiviöljyä (yhteensä kaikkiin voiteluihin)
2 tl sormisuolaa

Liuota hiiva veteen. Lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina on kimmoisaa. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia yleiskoneella tai 10 minuuttia käsin. Anna levätä peitettynä 10 minuuttia.

Lisää suola. Vaivaa koneella 5 minuuttia (tai 10 minuuttia käsin).

Voitele uunipannu oliiviöljyllä. Painele taikina vuokaan. Anna kohota peitettynä 30-45 minuuttia.

Lämmitä uuni 250-asteiseksi. Laita uunin pohjalle tyhjä uunipelti. Pistele kohonneen leivän pinta haarukalla ja sivele pintaan reilusti oliiviöljyä. Ripottele pinnalle sormisuolaa.

Paista uunin keskitasolla 3 minuuttia. Kaada 2 dl kuumaa vettä uunin pohjalla olevalle pellille ja jatka paistamista 3 minuuttia. Lisää uunipellille 2 dl kuumaa vettä. Laske lämpö 190 asteeseen. Paista 25 minuuttia. Voitele kypsä leipä öljyllä ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti