tiistai 18. heinäkuuta 2017

Arancini

Nämä olivat ihan täysosuma. Upposi meikäläisen makuun täydellisesti. Rapea kuori, risottoa ja venyvää juustoa. Oli ihan ehdottomasti kaiken näpertelyn arvoinen. Kädet kannattaa kastella jokaisen pallon muotoilun välissä; riisi on sen verran tahmaista että sen pyörykäksi pyörittelemisestä ei muuten tule yhtikäs mitään.



Ainekset:
4 dl risottoriisiä
8 dl kasvislientä
1 rkl voita
100 g parmesaaniraastetta
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ g sahramia
1 kananmuna
Täyte:
125 g mozzarellaa
50 g ilmakuivattua kinkkua
40 g pestokastiketta
Kuorrutus:
2 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
Paistamiseen:
7 dl rypsiöljyä

Keitä riisi kypsäksi kasvisliemessä. Valuta riisi. Lisää joukkoon voi ja parmesaani. Mausta suolalla, pippurilla ja sahramilla. Anna riisin jäähtyä täysin ja lisää seokseen kananmuna.

Pilko mozzarella pieniksi kuutioiksi. Silppua kinkku. Mittaa korppujauhot lautaselle. Riko munien rakenne rikki syvällä lautasella.

Ota lusikallinen riisiseosta kostutetulle kämmenelle. Painele riisi litteäksi kämmenpohjalle. Pane keskelle pala mozzarellaa, vähän kinkkua ja puoli teelusikallista pestoa. Nostele riisi täytteen päälle ja muotoile palloksi. Nosta pallot jääkaappiin vartiksi.

Kierittele pallot ensin munassa ja sitten korppujauhoissa. Kuumenna öljy 170-180 –asteiseksi ja uppopaista riisipallerot kullanruskeiksi. Nosta valumaan talouspaperin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti