Kylläpä kukka- ja parsakaalit ovatkin hyviä. Kastike olis saanut olla hiukan paksumpaa, joten siihen ehkä voisi laittaa hiukan enemmän jauhoja.
Ainekset:
1 parsakaali
1 kukkakaali
1 l vettä
1 tl suolaa
500 g tomaattia
nippu tuoretta basilikaa
nippu tuoretta ruohosipulia
Juustokastike:
150 g Port Salut –juustoraastetta
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
Irrota parsa- ja kukkakaalit nupuiksi. Kukkakaali kypsyy hitaammin, joten tee siitä hieman pienempiä paloja. Kuori ja kuutioi myös parsakaalin varsi.
Kiehauta vesi noin 3 litran kattilassa. Mausta suolalla. Nosta kattilaan ensin kukkakaalinnuput ja niiden päälle parsakaalit. Keitä kasviksia noin 2-4 minuuttia niin, että ne jäävät vielä hieman napakoiksi. Kaada vesi pois.
Viipaloi tomaatit. Kaada kukka- ja parsakaalit voidellun vuoan pohjalle. Ripottele pinnalle puolet hienonnetuista yrteistä. Lado tomaattiviipaleet päälle ja niiden päälle loppu yrttiseos.
Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada päälle n. 1/3 maidosta ja sekoita voimakkaasti. Lisää loput maidosta. Kuumenna pohjaa myöten sekoitellen, kunnes kastike kiehuu. Lisää 125 g juustoraastetta, ripaus suolaa ja valkopippuria. Sekoita, kunnes juusto sulaa.
Kaada kastike kasvisten päälle. Lisää pinnalle vielä loput juustoraasteet. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti