Tämä ei taas näytä juuri miltään, mutta maistuu makoisalta. Tein kastikkeen jo etukäteen tänään, vaikka se tuleekin tarjoiltavaksi huomenna savustetun hauen kanssa. Tosin tämä viillokki maistuisi ihan sellaisenaankin, vaikka pastan kaverina.
Ainekset:
250 g suolasieniä
250 g kantarelleja
4 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
5 rkl sherryä
6 dl kasvislientä
2 oksaa tuoretta timjamia
10 kuivattua, kivetöntä luumua
10 saksanpähkinää
suolaa
mustapippuria
25 g voita
Liota suolasieniä runsaassa kylmässä vedessä yön yli. Vaihda vesi muutamaan kertaan liotuksen aikana. Valuta hyvin ja pilko sienet pienemmiksi paloiksi.
Lämmitä puolet öljystä paistinpannussa. Murskaa valkosipuli ja lisää se joukkoon. Lisää suolasienet ja kuullota muutama minuutti. Lisää sherry ja kasvisliemi, kiehuta 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella, kunnes seos on tasaista. Kaada kastike kattilaan ja pidä lämpimänä.
Puolita luumut ja saksanpähkinät. Kuumenna loput öljyt. Lisää kantarellit ja kuullota 5 minuuttia. Lisää timjami sekä luumut ja kiehuta 2-3 minuuttia. Lisää saksanpähkinät.
Lämmitä kastike. Vispaa joukkoon voikuutiot muutama kerrallaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kantarelliseos kastikkeeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti