keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Cannellonit jauhelihatäytteellä

Tässäpä hiukan näpertämistä vaativa versio jauhelihakastikkeesta ja makaronista. No, ei nyt sentään ihan, kyllähän nuo cannelloniputket paahtuvat mukavan rapeiksi uunissa. Ja pavut ovat kiva lisä normaaliin jauhelihakastikkeeseeni. Ja hyväähän tämä on, sitä ei voi kiistää. En vain tiedä, että kannattaako tuhrata aikaa putkien täyttämiseen, kun lähestulkoon saman lopputuloksen saisi aikaiseksi sekoittamalla vuoassa keskenään makaronit ja jauhelihat ja tyrkkäämällä seoksen hetkeksi uuniin.



Ainekset:
250 g kuivia cannelloni-pastaputkia
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria
1 rkl kasvisfondia
200 g tomaattimurskaa
400 g valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
oreganoa
basilikaa
50 g juustoraastetta
Kastike:
200 g tomaattimurskaa
1 dl kermaa
1 dl lihalientä
50 g juustoraastetta

Sulata voi pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää jauheliha ja paista, kunnes jauheliha on kypsää. Lisää mausteet ja kasvisfondi sekä tomaattimurska ja pavut kastikkeineen. Anna hautua jonkun aikaa ja lisää lopuksi juustoraaste ja yrtit.

Täytä cannellonit lusikkaa apuna käyttäen jauhelihatäytteellä. Lado valmiit putket uunivuokaan. Kaada putkiloiden päälle keskenään sekoitetut tomaattimurska, kerma ja lihaliemi. Ripottele päälle juustoraaste.

Paista 225-asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti