maanantai 10. heinäkuuta 2017

Pinaatti-fetasalaatti-pitaleivät

Voi, voi kun tämän päivän ateriat menivät jotenkin joka osaltaan pieleen. Pitaleivistä tuli kivikovia. En ymmärrä miksi, ne kuitenkin kohosivat ihan hyvin. Jonkun verran pehmenivät sitten kun ennen tarjoilua pirskottelin pinnalle vettä ja laitoin leivät minuutiksi mikroon. Näitä jäi vielä viisi kappaletta (yllätys, ettei kukaan halunnut syödä toista kovaa leipää), ja oletan että niistä tulee mukavampia syödä kun laitan ne ensin pakkaseen ja sieltä sitten aikanaan mikron kautta lautaselle. Leivän väliin tehty salaatti oli kuitenkin hyvää; loput menevät loppuviikon lisukesalaattina. Ja pitaleipien kanssa grillasin vielä uunissa Jyväbroilerin tomaatti-basilikapihvit, ja nekin olivat oikein maukkaita ja pehmeitä.



Rukiiset pitaleivät:
2 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
50 g hiivaa
3 dl vettä
Pinaatti-fetasalaatti:
240 g baby-pinaattia
2 punasipulia
2 punaista paprikaa
16 mustaa, kivetöntä oliivia
150 g fetaa
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Sekoita jauhot ja suola taikinakulhossa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää neste jauhojen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna kohota peitettynä n. 30 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kimmoisaksi, n. 10 minuuttia. Anna kohota peitettynä vielä 30 minuuttia.

Muotoile taikina tangoksi. Jaa tanko 8 osaan ja leivo osista pyöreitä, litteitä leipiä. Anna kohota peitettynä n. 30 minuuttia.

Paista leivät 250-asteisessa uunissa kullanruskeiksi (10-15 minuuttia). Siirrä ritilälle jäähtymään.

Huuhdo pinaatti. Kuori punasipulit ja viipaloi ne ohuiksi renkaiksi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja suikaloi malto. Silppua oliivit. Sekoita kasvikset ja oliivit, murustele joukkoon feta.

Sekoita keskenään oliiviöljy, viinietikka, suola ja pippuri. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Viillä hiukan jäähtyneet pitaleivät auki ja jaa salaatti leipien väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti