Mielestäni savustettu hauki on aina ollut maailman parasta kalaa. Hämmästyksekseni olen ihan viime vuosina kuullut, että haukea pidetään lähes roskakalana, eikä sitä monikaan viitsi edes syödä. Edelleenkin olen sitä mieltä, että tällä tavalla valmistettu hauki on parasta kalaa mitä voi saada. Ja lähiruokaa parhaimmillaan, jos hauki on kiskottu lähipurosta.
Ainekset:
1 hauki
50 g voita
nippu tilliä
suolaa
pippuria
Perkaa hauki. Käytä reilusti suolaa sekä hauen sisä- että ulkopinnalle. Pilko voi nokareiksi ja täytä hauki voilla ja tillillä. Mausta pippurilla.
Kääri hauki leivinpaperiin ja kastele käärö kunnolla. Kiedo sitten leivinpaperin ympärille reilusti sanomalehteä. Kastele jokainen lehtikerros erikseen niin, että käärön pinta on oikeasti märkä.
Tee kunnon hiillos nuotioon tai grilliin. Hautaa kasteltu haukipaketti hiiliin. Paista puolisen tuntia välillä käännellen. Tarkista sitten tilanne. Jos hauki ei vielä ole kypsää, jatka paistamista. Nauti uusien perunoiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti