maanantai 10. heinäkuuta 2017

Dajm-kakku

Hyvistä aineksistaan huolimatta tämä kakku oli jotenkin mitäänsanomaton ja ei-minkäänmakuinen. Pohja olisi saanut olla pehmeämpi ja täyte makeampi. Kuorrutus oli ihan nappi, mutta ei kai sitä pelkältään kuitenkaan voi syödä. Täytteen dajm-rakeetkin jotenkin hävisivät voilla höystettyyn vaniljakastikkeeseen.



Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
150 g voita
2 ½ dl maitoa
144 g vaniljakastikejauhetta
100 g Dajm-rakeita
Kuorrutus:
35 g voita
145 g maitosuklaata
60 g taloussuklaata
50 g Dajm-rakeita

Sekoita pohjan vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmuna, edelleen vatkaten. Siivilöi joukkoon kuivat aineet. Taputtele taikina leivinpaperoidulle uunipellille mahdollisimman tasaiseksi, noin 23 cm*33 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Leikkaa levy neljään osaan.

Sulata täytteen voi pienessä kattilassa yhdessä maidon kanssa. Vispaa joukkoon vaniljakastikeainekset.  Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa jäähtynyt täyte sähkövatkaimella tasaiseksi. Kääntele sekaan Dajm-rakeet.

Leikkaa pohjalevy neljään saman kokoiseen osaan. Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla ja kokoa kakku täytekakun tavoin vuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa ennen kuorruttamista.

Sulata voi ja suklaat vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä hetki kylmävesihauteessa. Levitä suklaakuorrutus kakun pinnalle ja reunoille. Koristele Dajm-rakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti