sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Aasialainen ankka

Kyllä ankka on vaan hyvää. Ja tuo kastike oli aivan superhyvää, juuri sopivan makeaa ja mausteista. Lisäksi tarjoilin keitettyä riisiä ja ratatouille-tyyppistä paistosta, jota varten tyrkkäsin uuniin oliiviöljyssä pyöriteltyjä munakoiso- paprika-, kesäkurpitsa- ja lehtikaalipaloja.



Ainekset:
2 ankan rintafilettä
1 rkl viismaustetta
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Kastike:
2 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääritahnaa
4 rkl hoisinkastiketta
2 rkl hunajaa
2 tl seesamiöljyä
1 tl sambal oelekia
1 tl soijaa

Kuori ja silppua kastikkeen valkosipulinkynnet. Laita kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta.

Tee ankan rasvaan vinoviiltoja veitsellä. Hiero ankanrinnat kauttaaltaan viismausteella, suolalla ja pippurilla. Laita ankat rasvapuoli alaspäin kylmälle pannulle. Paista n. 5 minuuttia rasvapuolelta. Käännä ja lusikoi päälle reilu puolet kastikkeesta. Työnnä paistolämpömittari toisen fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 180-asteisessa uunissa muutaman kerran kääntäen, kunnes mittari osoittaa 58 astetta.

Viipaloi ankanrinnat ja valuta päälle loput kastikkeesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti