lauantai 9. helmikuuta 2019

Avokadonuggetit

Maistoin ekan kerran uunissa kypsennettyä avokadoa ruotsinlaivan seisovassa pöydässä joskus pari vuotta sitten. Se oli niin pahaa, että se oli jo hyvää. Sittemmin olen maistellut sitä useampaankin kertaan ja tykännyt siitä kerta kerralta enemmän. Nämä olivat hiukan samaa tyyliä, mutta kumminkin kuorrutuksensa ansiosta aivan erilaisia. Ja aivan törkeen hyviä. Alkuperäisen ohjeen mukaan näille olisi kuulunut sekoittaa dippikastike kookoskermasta, majoneesista ja sriracha –kastikkeesta. Varmasti sekin olisi ollut hyvää, mutta kun mulla sattui olemaan jäljellä vielä artisokkakastiketta, niin käytin sitä. Ja se sopi avokadonuggetien kanssa oikein hyvin.



Ainekset:
2 avokadoa
¼ dl limettimehua
½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl curryjauhetta
¼ tl valkosipulijauhetta
1 kananmuna
½ dl kookoshiutaleita

Halkaise avokadot. Poista kivi. Koverra avokadot kuorestaan ja leikkaa hedelmäliha syötävän kokoisiksi palasiksi. Siirrä palat kulhoon ja purista päälle limettimehu.

Mittaa jauhot syvälle lautaselle. Sekoita jauhojen joukkoon suola, curry ja valkosipulijauhe. Riko kananmunan rakenne toisella lautasella ja kaada kookoshiutaleet kolmannelle lautaselle.

Pyörittele avokadopalat ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi kookoshiutaleissa. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä tilaa nugettien väliin. Paahda 175-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti