Tässäpä vasta helppo, nopea ja herkullinen jälkiruoka. Joskin itse tykkään ehkä enemmän ihan tavallisesta kermavaahdosta, smetanasta tehtynä vaahto oli vähän turhankin rasvaisen oloista.
Omenat:
4 kiinteää omenaa
5 dl omenasiideriä
10 neilikkaa
10 maustepippuria
1 kanelitanko
½ tl muskottipähkinää
Vaahterasiirappivaahto:
120 g smetanaa
2 rkl vaahterasiirappia
Mittaa siideri ja mausteet keskikokoiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
Kuori ja lohko omenat. Nosta omenat siideriin ja lisää siideriä, jos lohkot eivät peity. Keitä 5 minuuttia. Kytke lämpö pois mutta jätä kattila liedelle. Anna omenoiden maustua vähintään 30 minuuttia.
Vaahdota smetana sähkövatkaimella. Sekoita vaahterasiirappi vaahtoon. Rouhi pistaasit muutamaan osaan leikkuulaudalla.
Nosta omenanlohkot annosmaljoihin. Koristele smetanavaahdolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti