perjantai 8. helmikuuta 2019

Kermassa haudutetut ruusukaalit

Olen varmaan sanonut jo rasittavan monta kertaa aikojen kuluessa, että rakastan kaaleja ja kaikkea ihanaa, mitä niistä voi saada aikaan. Nämä kermassa haudutetut ruusukaalit eivät tehneet poikkeusta. Niin yksinkertaista, ja niin hyvää. Sekaan olis hyvin voinut lisätä vielä vaikka lorauksen siirappia tai hunajaa, jotta kaalien pieni makeus olisi vielä korostunut. Mutta ihania nämä ovat näinkin.



Ainekset:
400 g ruusukaaleja
½ rkl voita paistamiseen
1 dl kuohukermaa
1 rkl sinappia
suolaa
mustapippuria

Puolita ruusukaalit. Poista hiukan kantaa ja tarvittaessa huonot uloimmat lehdet. Keitä ruusukaaleja suolatussa vedessä 5 minuuttia. Valuta hyvin.

Kuumenna voi pannulla. Lisää ruusukaalit kuumalle pannulle ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.

Lisää pannulle kerma ja sinappi. Anna kaalien hautua kermassa, kunnes kastike on paksuuntunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti