keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Höyrytetty salaatti

Luulenpa kuuluvani vähemmistöön, kun tykkään mieluummin nauttia vihannekseni kypsinä ja pehmeinä kuin raakoina tai al dente. Niinpä tämä salaatti olikin mielestäni koostumukseltaan erityisen hyvää. Olisin kyllä kaivannut jotain pientä makeaa joukkoon. Ehkä lisään tähän huomenna vielä vähän viinirypäleitä.



Ainekset:
1 parsakaali
1 retiisinippu
1 kesäkurpitsa
200 g vihreitä papuja
Kastike:
2 kevätsipulinvartta
¼ dl sitruunamehua
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Lisäksi:
½ dl mantelilastuja

Silppua kastikkeen kevätsipuli ja sekoita kastike tasaiseksi tarjoiluastiassa.

Viipaloi retiisit. Kuutioi kesäkurpitsa. Irrota parsakaali nupuiksi ja kuutioi varsi. Höyrytä vihanneksia 7 minuuttia. Paahda mantelilastut kuumalla kuivalla pannulla.

Nosta vihannekset tarjoiluastiaan ja sekoita yhteen kastikkeen kanssa. Viimeistele mantelilastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti