torstai 14. helmikuuta 2019

Luigin makkarapizza

Herttileijaa sentään, että tuli hyvää pizzaa. En ole ikinä ollut mikään pizzojen ystävä, mutta ihan viime vuosina olen ruvennut tykkäämään pizzoista. Tämä varmaan johtuu siitä, että Sivuraiteen bensanmakuisten pizzojen sijaan olen maistellut itse tekemiäni lättyjä ja ravintoloissa myös niitä vähän parempia versioita. Sen lisäksi, että tämä oli ihan mahtavan hyvää, ei tarvinnut taikinankaan tekoon juuri aikaa uhrata. Sen kuin huitaisee ainekset sekaisin ja jättää seisomaan. Ja pohjasta tuli ihan täydellinen; pinnalta rapea ja sisältä pehmeä ja ilmava. Tietysti täydellisyys riippuu hyvin pitkälle siitä, minkälaisesta pizzapohjasta tykkää.



Pohja:
2 dl vettä
9 g kuivahiivaa
½ tl suolaa
3 ½ dl + ½ dl vehnäjauhoja
Tomaattikastike:
400 g tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl suolaa
2 tl sokeria
2 tl valkoviinietikkaa
1 nippu basilikaa
Täyte:
280 g HK Maakareiden Livornon Luigi –raakamakkaraa
240 g artisokansydämiä
125 g mozzarellaa
Pinnalle:
50 g rucolaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Älä vaivaa. Taikina saa olla löysää. Anna kohota peitettynä vähintään 1 ½ tuntia (itse annoin kohota 3 h ajan).

Kuutioi mozzarella ihan pieniksi kuutioiksi. Tai raasta juusto, jos ei se ole liian pehmeää raastettavaksi. Riivi basilikanlehdet varsistaan. Valuta ja pilko artisokat.

Mittaa kaikki tomaattikastikkeen ainekset pieneen kattilaan. Keitä hiljalleen 10–15 minuuttia. Lisää kastikkeeseen basilika ja jätä kastike jäähtymään hiukan.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kumoa taikina pellille. Levitä se tasaiseksi, koko pellin kokoiseksi levyksi. Käytä apuna loput ½ dl jauhoja.

Levitä hieman jäähtynyt tomaattikastike pohjan päälle. Purista tuoremakkarasta pieniä pallukoita kastikkeen päälle. Levitä artisokat ne pizzalle. Ripottele pinnalle juusto. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Levitä rucola kypsän pizzan pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti