tiistai 19. helmikuuta 2019

Kaalikääryleet pinaattitäytteellä

Kaalikääryleiden kääriminen pitävälle rullalle on uskomattoman hankalaa. Nämäkin hämäävät. Näyttävät pirulaiset päältä päin ihan kääryleille, mutta ovat todellisuudessa hätäpäissä paketeiksi survottuja. Jonain päivänä ostan vielä sellaisen käärylekaalin nimellä kulkevan pötkäleen ja yritän sillä. Jos vaikka joskus saisin kääryleistä ihan oikeanlaisia. No mutta, tuo kääriminenkään ei onneksi makuun vaikuta. Täyte oli erinomaista, ja voi-siirappiseos teki myös pinnalle ihan oikean kaalikääryleen maun.



Ainekset:
1200 g valkokaalia
iso kattilallinen vettä
suolaa
Täyte:
4 salottisipulia
1 rkl voita
1 tähtianis
6 kananmunaa
100 g tuoretta pinaattia
4 persiljanoksaa
100 g gruyèrejuustoa
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Lisäksi:
2 rkl vaaleaa siirappia
50 g voita

Poista kaalista nahistuneet ulkolehdet. Irrota 16 lehteä yksi kerrallaan ja nosta ne kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi. Nosta lehdet kuivumaan puhtaalle pyyhkeelle.

Kuori ja silppua täytteen sipulit. Silppua myös kaalista jäljelle jäänyt osuus. Kuullota sipulia ja kaalia voissa kattilassa 5 minuuttia. Lisää tähtianis. Anna hautua 10 minuuttia.

Keitä kananmunia 7 minuuttia. Laita munat kylmään veteen jäähtymään. Kuori ja hienonna kananmunat.

Poista tähtianis sipuli-kaaliseoksesta. Lisää pinaatti ja hauduta pari minuuttia. Silppua persilja ja raasta juusto. Lisää ne seokseen. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon kananmunat.

Voitele uunivuoka voilla. Levitä kaalinlehdet työlaudalle. Jaa täyte lehdille ja kääri lehdet napakoiksi rulliksi. Nosta kääryleet vuokaan tiiviisti vierekkäin, saumapuoli alaspäin. Valuta päälle siirappi ja loput voit nokareina. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. tunnin ajan. Valele kääryleitä vuokaan valuneella liemellä muutaman kerran kypsymisen aikana.

1 kommentti:

  1. Nam! Tuo täyte onkin hyvä vaihtoehto. Pitää joskus tehdä itsekin.

    VastaaPoista