lauantai 23. helmikuuta 2019

Riistajauhelihapihvit

Pakastimesta löytyi vielä yksi paketti kaverilta saatua hirvenjauhelihaa. Ei ihan niin paljon kuin olisin toivonut, joten jatkoin pihvejä (myöskin pakastimeesta löytyneellä) nokareella naudan jauhelihaa. Ja voi kun tuli taas herkullisia pihvejä. Kastikkeesta puhumattakaan.



Pihvit:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ nippua persiljaa
6 timjaminoksaa
8 kokonaista maustepippuria
8 katajanmarjaa
500 g hirven jauhelihaa
200 g naudan jauhelihaa
2 rkl korppujauhoja
1 rkl konjakkia
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
2 rkl voita
Kastike:
2 salottisipulia
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl riistafondia
1 ½ dl punaviiniä
1 ½ dl vettä
2 rkl kuohukermaa
3 tl karpalohyytelöä

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Riivi ja silppua persilja ja timjami. Rouhi maustepippurit ja katajanmarjat morttelissa.

Sekoita jauheliha, sipuli, valkosipuli, yrtit, puolet mausterouheesta, korppujauhot, konjakki ja kananmuna tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile taikinasta pihvejä.

Kuumenna voi paistinpannulla keskilämmöllä ja paista pihvit läpikypsiksi, n. 6 minuuttia / puoli. Nosta pihvit pannusta, peitä foliolla ja pidä lämpimänä.

Kuori ja silppua salottisipulit. Kuullota salottisipulisilppu pihvien paistorasvassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää riistafondi, punaviini, vesi ja loput mausterouheesta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä kastiketta 5 minuuttia. Sekoita joukkoon kerma ja karpalohyytelö. Nosta pihvit vielä kastikkeeseen lämpenemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti