Joka kerran, kun kaivan pakastimesta pussillisen sieniä, kiitän itseäni siitä että on tullut käytyä sienimetsässä. Kyllä nämä tatit ja muut herkut aina kasvihuoneessa kasvatetut herkkusienet voittavat. Tämä laatikko oli kalan kaverina tosi hyvää, olisi maistunut vaikka ihan sellaisenaankin.
Ainekset:
400 g sieniä
1 iso sipuli
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria
2 kg perunoita
2 ½ dl ruokakermaa
½ dl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
Kuori ja silppua sipuli. Paloittele sienet tarvittaessa. Sulata voi pannulla. Kuullota sipulia ja sieniä, kunnes sipuli on pehmennyt.
Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Levitä puolet perunaviipaleista uunivuokaan ja kumoa niiden päälle sieni-sipuliseos. Levitä päälle loput perunaviipaleet.
Sekoita keskenään kerma, soijakastike ja valkosipuli. Kaada seos vuokaan. Kypsennä 225-asteisessa uunissa kannen alla n. 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti