sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Tex-mex -wokki

Tämä oli taas hyvää perusruokaa. Joskin naudanliha olisi saanut jälleen kerran olla mureampaa. Vähänhän se oli kengänpohjamaista, vaikka ostin ”takuumureaa” lihaa. Ei moittimista tässä sapuskassa, mutta ei erityistä kehumistakaan. Sen verran täytyy sanoa, että tästä satsista riitti juuri ja juuri kolmelle aikuiselle ja yhdelle 7-vuotiaalle, vaikka rinnalla oli vielä melko tuhti raejuustopohjainen salaattikin.



Ainekset:
250 g kierrepastaa
600 g mureaa naudanlihaa
1 rkl seesamiöljyä
½ dl riisiviinietikkaa
1 tl seesaminsiemeniä
Marinadi:
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
3 rkl soijakastiketta
1 rkl appelsiinimehua
2 tl fariinisokeria

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet kulhoon. Poista chilistä siemenet ja silppua malto. Lisää chili valkosipulin joukkoon. Lisää muut marinadin ainekset ja sekoita hyvin. Suikaloi liha ja sekoita lihasuikaleet marinadiin. Nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna öljy suurella pannulla. Paista lihasuikaleet kypsäksi. Lisää pannulle viinietikka, seesaminsiemenet ja mahdollisesti kulhoon jäänyt marinadi. Sekoita hyvin. Nostele joukkoon valutettu pasta. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti