sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Appelsiini-lehtikaalicoleslaw

Lehtikaalista tulee sikahyvää, kun sitä joko paistaa pannulla valkosipulin kanssa tai sitten laittaa sen uuniin (edelleenkin valkosipulin kanssa). Ihan raakana en lehtikaalista juurikaan tykkää, se on kuivaa ja kurkkuun takertuvaa. Tähän majoneesikastikkeeseen yhdistettynä olisin voinut tätäkin syödä ihan loputtomasti.



Ainekset:
400 g lehtikaalia
2 valkosipulinkynttä
4 tl rypsiöljyä
½ tl suolaa
Kastike:
2 valkosipulinkynttä
200 g ranskankermaa
50 g majoneesia
1 rkl sinappia
3 rkl appelsiinimehua
1 tl sokeria
1 tl suolaa

Kuori ja murskaa kastikkeen valkosipulinkynnet. Sekoita joukkoon loput kastikkeen ainekset.

Irrota lehtikaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Paista kaalia ja valkosipulia pannulla öljyssä pari minuuttia koko ajan käännellen. Mausta suolalla ja anna jäähtyä. Kääntele kastike salaattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti