sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Tsukune

Pihveistä tuli maukkaita ja koostumukseltaan vähän kotlettimaisia. Oikein erinomaisia siis. Kastikettakin jäi mukavasti vielä yli; sillä saa kivasti esim. porkkanoihin lisää makua.



Ainekset:
800 g broilerinjauhelihaa
2 dl kevätsipulisilppua
2 rkl punaista miso-tahnaa
2 rkl seesamiöljyä
Voiteluun tare-kastiketta:
1 ½ dl kanalientä
1 dl riisiviinietikkaa
1 dl soijakastiketta
½ dl sakea
1 tl fariinisokeria
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
1 kevätsipuli
1 rkl inkivääritahnaa

Kuori ja murskaa tare-kastikkeen valkosipulinkynsi. Silppua kevätsipuli. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Pienennä lämpöä ja keitä kasaan n. 15 minuuttia, kunnes jäljellä on n. 1 ½ dl nestettä. Säilytä kannen alla jääkaapissa.

Lihapullia varten kuumenna pinnoitettu pannu ja lisää n. kolmasosa jauhelihasta. Paista jatkuvasti käännellen n. 2 minuuttia. Anna jäähtyä.

Yhdistä kypsennetty jauheliha, raaka jauheliha, kevätsipulisilppu, miso-tahna ja seesamiöljy isossa kulhossa. Vaivaa taikinaa käsin ainakin viiden minuutin ajan, jotta siihen muodostuu oikea rakenne.

Pyörittele taikinasta läpimitaltaan pieniä pihvejä. Grillaa pihvejä 2 minuuttia 250-asteisen uunin grillivastusten alla. Käännä pihvit ja jatka grillaamista 2 minuuttia. Penslaa pyörykät tare-kastikkeella ja grillaa kaksi minuuttia. Penslaa vartaat vielä toisen kerran ja jatka grillausta vielä pari minuuttia, kunnes pihvit ovat kauttaaltaan kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti