perjantai 22. helmikuuta 2019

Jogurttilimppu

Hyvää perusleipää. En kyllä tiedä, tuliko tuosta pitkästä kohotuksesta mitään lisähyötyä. Mutta eipä siitä haittaakaan ollut, saipahan ainakin jaettua hommaa kahdelle päivälle. Vaikka ei tästä kyllä juurikaan vaivaa ollut. Tämä leipä kuuluu taas siihen kastiin, joka on helpompaa leipoa itse kuin hakea kaupasta.



Ainekset:
9 g kuivahiivaa
2 dl kylmää vettä
5 dl ruisjauhoja
5 dl maustamatonta jogurttia
10 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl hunajaa
1 rkl sormisuolaa

Sekoita hiiva ja ruisjauhot kylmään veteen. Anna taikinan kohota yön yli huoneenlämmössä.

Vaivaa taikinaan loput ainekset. Anna kohota 2 tuntia. Leivo taikinasta kaksi leipää ja anna kohota vielä puoli tuntia. Paista 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti