sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Ananaspaistokset

Vähän niin kuin ananaskeikauskakkua pienissä vuoissa, mutta ei kuitenkaan ihan. Taikina oli ihan älyttömän pehmeää ja kuohkeaa. Ja hyvää. Paistokset olisi voinut paistaa vähän korkeammissa vuoissa (runebergintorttuvuoat olisivat varmaan olleet tässä hyviä), näistä normaaleista muffinssivuoista ne tursusivat yli niin ettei niistä (yllättäen) tullut kovin kauniita. Mutta ulkonäöstä viis, pääasia että olivat mahdottoman hyviä.



Ainekset:
175 g pehmeää voita
84 g hunajaa
140 g säilykeananasta
175 g sokeria
3 kananmunaa
175 g vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Tarjoiluun:
vaniljakastiketta

Vuoraa 12-reikäisen muffinssipellin kolot paperivuoilla. Pudota jokaiseen vuokaan pohjalle 1 tl hunajaa. Kuutioi ananas ja laita jokaiseen vuokaan myös pari palaa ananasta.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vispaa munien rakenne rikki erillisessä kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten munat pikkuhiljaa vatkaten voi-sokerivaahtoon, sekoittaen välillä taikinaan myös hiukan jauhoja. Lisää lopuksi loput jauhoseoksesta. Jaa taikina vuokiin.

Paista 180-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtyneet paistokset tarjoiluvadille ja tarjoile vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti