Tämä mureke oli ihan sattuman summa. Muistin, että meillä oli iso hauki pakkasessa. Muistin väärin. Hauki olikin tosi pieni, ja kun fileoin sen, ei lihaa jäänyt nimeksikään. Oli pakko jatkaa haukea jollain. Jääkaapissa oli eilisestä vielä riisiä jäljellä, joten sekoitin sen haukimassaan. Pinnalle ripottelin ruiskorppujauhoja ja voita, ja lopputulos oli kerrassaan herkullinen. Tätä voisi tehdä toistekin, ihan tarkoituksella ja isomman satsin kerralla.
Ainekset:
150 g haukea
1 kananmuna
½ nippua ruohosipulia
150 g keitettyä riisiä
suolaa
mustapippuria
Pinnalle:
2 rkl ruiskorppujauhoja
1 rkl voita
Jauha hauki esim. sauvasekoittimella hienoksi. Silppua ruohosipuli.
Sekoita yhteen kala, riisi, kananmuna ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Muotoile taikina pötköksi uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja voi pieninä nokareina. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti