tiistai 9. kesäkuuta 2020

Sriracha-jogurttikana

Liioittelenkohan, jos sanon että tää oli yksi parhaista kanaruoista joita olen koskaan tehnyt (tai edes maistanut)? En ehkä. Meinasin vaan pilata koko homman paistamisvaiheessa. Uuni jäi vahingossa pikalämmitystilaan, ja hyvä etteivät kanat palaneet kokonaan. Onneksi kävin kurkkaamassa niitä 20 minuutin paistamisen jälkeen ja koppasin pikaisesti vuoan uunista kun huomasin tekemäni virheen. Pinta oli alkanut jo vähän mustua ja kanoista oli tullut hiukkasen liian kuivia. Mutta marinadi oli ihan mahtava, juuri sopivassa suhteessa tulinen ja makea.



Ainekset:
400 g maustamatonta broileria
150 g maustamatonta jogurttia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sriracha-kastiketta
½ dl fariinisokeria
1 rkl hunajaa
suolaa
½ tl valkopippuria
1 tl currya
3 tl savupaprikajauhetta
1 tl kurkumaa

Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Kuutioi broilerit reilun kokoisiksi paloiksi.

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään laakeassa uunivuoassa. Lisää vuokaan kanat ja kääntele niin, että marinadi peittää kaikki kanapalat. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Kääntele kanoja välillä, jotta marinadi leviää tasaisesti joka puolelle.

Ota vuoka huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti