perjantai 26. kesäkuuta 2020

Kookoskalaa foliossa

Syyllistyin taas samaan kuin niin monesti aiemminkin. Ajattelin etukäteen, että ei tämä varmaan mitään kovin kummoista ole. Siitä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, tämä olikin mielestäni aivan uskomattoman hyvää. Kookoshiutaletahnasta tuli todella mausteista ja suolaista ja se sopi hyvin sinänsä hiukan mauttoman kalan kanssa. Ja aivan täydellinen pari tälle olivat toissapäivänä tekemäni makeat hunajaiset uunikasvikset.



Ainekset:
600 g tuoretta seitifileetä
50 g kookoshiutaleita
1 dl kiehuvaa vettä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl inkivääritahnaa
1 rkl currya
1 tl suolaa
2 tl sitruunamehua
2 rkl korianteria
1 rkl seesamiöljyä

Kuori valkosipulinkynsi. Silppua korianteri. Jaa kalafileet neljäksi annokseksi.

Mittaa kookoshiutaleet kulhoon. Kaada hiutaleiden päälle kiehuva vesi. Anna seistä 10 minuuttia. Lisää kookoshiutaleisiin inkivääritahna, curry, suola, sitruunamehu ja puolet korianterista. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Sekoita hyvin.

Levitä työpöydälle neljä foliopalaa. Voitele palat seesamiöljyllä. Levitä jokaiselle arkille 1 rkl kookostahnaa ja nosta kalapala tahnan päälle. Levitä loput tahnat kalojen pinnalle. Sulje folionyytit ja anna levätä 15 minuuttia. Kypsennä 180-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa 15 minuuttia. Avaa nyytit ja ripottele päälle loput korianterit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti