Pitihän näitäkin nyt kokeilla, kun olen nähnyt näistä kuvia siellä sun täällä. Ihme kyllä, ulkonäöllisesti onnistuin tällä kertaa. Makukin oli ihan jees, mutta kuten arvata saattaa, ei mitenkään erikoinen. Helpommalla pääsisi, kun paistaisi munat pannulla. Mutta jos kumminkin haluaa tehdä tällaisia, niin leivinpaperille kannattaa sutaista hiukkasen öljyä. Hankalin homma tässä oli niiden munien irrottaminen leivinpaperista.
Ainekset:
4 kananmunaa
2 rkl parmesaaniraastetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi:
2 rkl ruohosipulia
Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Jätä keltuaiset munankuorien puolikkaisiin rasiaan odottamaan. Silppua ruohosipuli.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita parmesaaniraaste valkuaisvaahtoon.
Jaa vaahtoseos neljäksi keoksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paina lusikalla kekojen keskelle kuopat. Paista valkuaisia 200-asteisessa uunissa 4-5 minuuttia, kunnes ne saavat hiukan väriä. Nosta pelti uunista ja kaada keltuaiset varovasti syvennyksiin kekojen keskelle. Jatka paistamista vielä 3-5 minuuttia, halutusta keltuaisten kypsyydestä riippuen.
Ripottele lopuksi päälle suolaa, pippuria ja ruohosipulia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti