tiistai 23. kesäkuuta 2020

Kanelipullat Amerikan tyyliin

Ihanaa, pullaa. Pitkästä, pitkästä aikaa. En edes muista, milloin olen viimeksi leiponut oikeaa pullaa. Piimän laitoin taikinan nesteeksi ihan hetken mielijohteesta, kun kaapissa sattui olemaan piimää jolle en ollut vielä keksinyt käyttötarkoitusta. Eroa maidolla leivottuun pullaan en maistanut. Amerikantyylisyys myöskin kaatui vähän siihen, että kuorrutusta oli kovin vähän pullien määrään nähden. Minun kokemukseni mukaan jenkkiläläiset cinnamon bunsit suorastaan uivat tahmaisessa kuorrutuksessa. Mutta herkkuja nämä olivat näinkin, maistuupa pulla paremmin kun kuorrutusta on vähän maltillisemmin.



Taikina:
2 ½ dl piimää
8 ½ g kuivahiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
¾ tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Täyte:
50 g voita
¾ dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
Kuorrutus:
1 rkl vettä
1 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
½ rkl pehmeää voita

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää muna, sokeri ja mausteet hyvin sekoittaen. Alusta sekaan jauhot vähän kerrallaan. Lisää voisula alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi (n. 1,5 tuntia).

Sulata täytteen voi ja sekoita joukkoon muut ainekset.

Kauli kohonneesta pullataikinasta n. sentin paksuinen levy. Levitä täyte levylle ja kääri levy rullalle.

Leikkaa taikinarulla paloiksi ja nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille kierrepuoli ylöspäin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 12 minuuttia.

Sekoita kuorrutuksen ainekset tasaiseksi ja melko jähmeäksi. Valuta kuorrutus jäähtyneiden pullien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti