lauantai 20. kesäkuuta 2020

Lohi-kananmunakedgeree

Tämän alkuperäisessä reseptissä oli tillin sijaan korianteria. Meillä oli kumminkin syömässä yksi korianterinvihaaja, joten päätin laittaa korianterin sijaan tilliä. Ja vaikka korianterista tosi paljon tykkäänkin, niin voipa olla että tilli oli tässä jopa parempi vaihtoehto. Oli kyllä tosi hyvää.



Ainekset:
4 kananmunaa
6 ½ dl vettä
2 kaffirlimetinlehteä
800 g ruodotonta lohifilettä
Lisäksi:
2 rkl voita
1 tl oliiviöljyä
3 kesäsipulia varsineen
1 tl sitruunaruohotahnaa
1 rkl inkivääritahnaa
1 rkl kalakastiketta
1 tl jauhettua korianteria
1 tl kuminansiemeniä
½ tl kurkumaa
325 g basmatiriisiä
½ ruukkua tuoretta tilliä
1 tl limetinkuoriraastetta
¼ dl limettimehua
Tarjoiluun:
1 punainen chili

Kuori ja silppua sipulit. Silppua tilli. Keitä kananmunat pehmeiksi. Poista chilistä siemenet ja silppua malto. Lämmitä vesi lähes kiehuvaksi.

Kaada vesi uunivuokaan. Lisää sekaan kaffirlimetinlehdet ja lohifileet. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 220-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Nosta lohifileet vuoasta ja kääri ne paistossa käyttämääsi folioon. Jätä paistoneste vuokaan odottamaan.

Sulata voi suuressa kattilassa. Lisää öljy ja sipuli ja kuullota 5-8 minuuttia. Lisää inkivääritahna, sitruunaruohotahna, kalakastike ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää lohen paistoneste. Anna hautua 15 minuuttia kannen alla. Käännä lämpö pois, poista kansi ja sekoita riisi haarukalla irtonaiseksi.

Poista lohifileistä nahka ja paloittele liha. Sekoita lohipalat kevyesti riisiin. Sekoita joukkoon myös tillisilppu, limettimehu ja limetinkuoriraaste. Siirrä seos tarjoiluastiaan. Paloittele kananmunat neljäsosiksi ja nosta osat kedgereen päälle. Ripottele pinnalle chilisilppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti