tiistai 2. kesäkuuta 2020

Parsakaali-perunakeitto

Jos tekisin tätä uudelleen, laittaisin heti suoriltaan paljon paljon enemmän suolaa. Enkä käyttäisi kuivattua tilliä ollenkaan, vaan lisäisin lopuksi reilusti tuoretta tilliä. Ihan jees keitto, mutta hiukan laimea.



Ainekset:
1 rkl voita
400 g sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua tilliä
400 g parsakaalia
400 g perunoita
7 ½ dl kasvislientä
2 ½ dl ruokakermaa
¼ tl mustapippuria
½ tl suolaa
100 g juustoraastetta

Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Irrottele parsakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Kuori ja kuutioi perunat. 

Kuumenna voi kattilassa. Kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja tilli. Kuumenna sekoitellen minuutin ajan.

Lisää parsakaali ja perunat. Kaada päälle kasvisliemi ja kiehauta. Alenna lämpöä ja anna hautua kannen alla, kunnes kasvikset ovat pehmenneet (n. 10 minuuttia). Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Lisää kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja kuumenna n. 5 minuuttia. Lisää kattilaan juustoraaste ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti