tiistai 30. kesäkuuta 2020

Kasvistempura

Voi kun viittiskin useammin ihan oikeasti friteerata asioita. Mutta kun siitä tulee kamala käry ja ongelmana on friteeraamisen jälkeen vielä se jämäöljy. Mutta kyllähän oikeasti ihan mistä tahansa tulee todella hyvää, kun sen keittää rasvassa. Nämä kasvikset maistuvat takuulla myöskin lapsille (aikuisista puhumattakaan).



Ainekset:
1 parsakaali
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 porkkana
3 salottisipulia
Tempurataikina:
2 ½ dl kylmää vettä
1 kananmunan keltuainen
2 ½ dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
Friteeraukseen:
rypsiöljyä

Vatkaa tempurataikinan munankeltuainen ja vesi voimakkaasti yhteen. Lisää jauhot haarukalla sekoittaen ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Irrottele parsakaali kukinnoiksi ja suikaloi varsi. Suikaloi paprikat ja porkkana. Kuori ja lohko sipulit. Kääntele kasvikset tempurataikinassa.

Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Friteeraa kasvikset kullanruskeiksi pienissä erissä. Nosta kasvikset öljystä reikäkauhalla valumaan talouspaperille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti