tiistai 16. kesäkuuta 2020

Lammas-karpalopyörykät

Olipa herkullinen lihapullakastike. Valmistaminen sinänsä ei ollut erikoisen työlästä tai pitkäkestoista, mutta kastikkeen hauduttaminen vei kauan. Pitkäaikainen hauduttelu on kyllä näin etätyöpäivään sopivaa puuhaa. Lopputulos palkitsee.



Pyörykät:
400 g karitsanjauhelihaa
1 iso sipuli
2 kananmunaa
1 dl kuivattuja karpaloita
1 ruukku korianteria
1 ruukku tilliä
2 tl kurkumaa
2 tl juustokuminaa
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl kanelia
suolaa
mustapippuria
Tomaattikastike:
1 kokonainen valkosipuli
1 rkl oliiviöljyä
700 g tomaatteja
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
½ tl kanelia
2 tl sokeria
400 g tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria

Murskaa kastikkeen valkosipulin kynnet veitsen lappeella. Irrota kuoret. Kuutioi tomaatit.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää tomaatit ja valkosipulinkynnet. Paista n. 10 minuuttia, kunnes tomaatit alkavat pehmetä. Lisää kurkuma, juustokumina, kaneli, sokeri, suola ja pippuri. Paista vielä 10 minuuttia ja sekoita sitten joukkoon tomaattimurska. Hauduta kastiketta kannen alla n. 2 tuntia välillä sekoittaen.

Kuori ja silppua pyöryköiden sipuli. Silppua korianteri ja tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Vaivaa massaa yleiskoneella n. 8 minuuttia niin, että lihan rakenne rikkoutuu ja kaikki ainekset sekoittuvat hyvin toisiinsa.

Kypsennä pyöryköitä 5 minuuttia 200-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa. Siirrä pyörykät tomaattikastikkeeseen ja hauduta vielä 20-30 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti