perjantai 12. kesäkuuta 2020

Lammaspata Provençen tapaan

Tähän pataan piti alkuperäisen ohjeen mukaan laittaa lihaksi kania. Mutta sillä yhdellä kerralla kun olen kania ruoaksi valmistanut, totesin että ei maksa vaivaa. Käsittely oli työlästä, syötävää suhteellisen vähän ja maku oli kuin kanassa. Joten en viitsinyt lähteä ”metsästämään” (saatika ihan oikeasti metsästämään) mistään kanipaistia. Lammas on suosikkiani, joten laitoin sitä. Padasta tulikin oikein hyvää, joskin tämä kuului taas niihin joissa ei oikeastaan ollut mitään erikoisen mieleenpainuvaa.



Ainekset:
3 karitsan paahtopaistia
6 salottisipulia
1 kg tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
2 persiljanoksaa
1 oreganonoksa
2 basilikanoksaa
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
150 g englanninpekonia

Kuori ja viipaloi salottisipulit. Kuutioi tomaatit. Puolita paahtopaistinpalat. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi kumpikin pituussuunnassa kolmeen osaan.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa. Ruskista lihat kauttaaltaan ja siirrä ne sitten sivuun. Lisää pataan sipulit ja kuullota muutama minuutti. Lisää tomaatit ja yrtit ja anna hautua 15 minuuttia miedolla lämmöllä.

Mausta lihat kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Kääri palat pekonisiivuihin. Työnnä pekonisiivun ja lihapalan väliin valkosipuliviipale.

Nosta pekoniin käärityt lihapalat takaisin pataan. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista 210-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti