keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

Punajuurihummus

Hyvää, hiukan makeaa ja hiukan kitkerää (tahini maistuu ainakin minun suussani aina hiukkasen kitkerälle, mutta ei huonolla tavalla) lisuketta mille tahansa. Minä laitoin kaalilohkon ilmafriteerauslaitteeseen ja friteerasin sen pinnaltaan mukavan rapeaksi, ja lusikoin sen päälle punajuurihummusta. Herkullista ja mehukasta alkukesän ruokaa. Ja ihanan väristäkin vielä.



Ainekset:
600 g punajuuria
25 g tahinia
3 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl sokeria

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Kuori ja lohko jäähtyneet punajuuret. Kuori valkosipulinkynnet.

Siirrä punajuuret takaisin kattilaan. Lisää muut ainekset ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti