maanantai 29. kesäkuuta 2020

Täytetyt paprikat 2

En nyt kyllä oikein näistä osaa muuta sanoa, kuin että erinomaista perusruokaa. Paprikat olisivat edelleenkin saaneet olla mielestäni jopa hiukan kypsempiäkin, ihan niin kuin edellisessäkin versiossani.



Ainekset:
2 keltaista paprikaa
2 punaista paprikaa
400 g jauhelihaa
3 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
1 sipuli
300 g paseerattua tomaattia
½ dl vettä
1 rkl worcestershirenkastiketta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Pinnalle:
25 g juustoraastetta

Leikkaa paprikoista kanta ja poista siemenet. Kuori ja silppua sipuli. Nosta paprikat pystyyn sopivan kokoiseen uunivuokaan ja esikypsennä mikrossa täydellä teholla 5 minuuttia.

Sekoita suuressa kulhossa jauheliha, riisi, sipuli, 100 g paseerattua tomaattia, vesi ja worcestershirenkastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Täytä paprikat jauhelihaseoksella. Lusikoi loput paseeratut tomaatit täytteen päälle.

Peitä vuoka foliolla ja paista 190-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Poista folio ja laske uunin lämpötila 175 aseteseen. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Ripottele pinnalle juustoraaste ja jatka paistamista vielä 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti