sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Omenajuustokakku

Tästä tuli kerrankin aika hieno. Mutta siististi leikkaaminen oli kerrassaan mahdotonta, omenaviipaleet olivat sen verran tiukkaa tavaraa että ne lässäyttivät juustokakkukerroksen aivan kasaan. Mutta hyvää tämä oli joka tapauksessa.




Pohja:
100 g voita sulatettuna
3 ½ dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
90 g puolukkahilloa
Koristeet:
5 isoa punaista omenaa
1 l vettä
¾ dl sokeria

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle. Esipaista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.

Vatkaa yhteen täytteen tuorejuusto, ranskankerma, munat, sokeri ja kardemumma. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Ripottele puolukkahillo pieniksi nokareiksi juustoseoksen päälle. Jatka paistamista 45 minuuttia uunin alatasolla.

Pese omenat huolellisesti, mutta älä kuori niitä. Poista siemenkodat omenaporalla. Viipaloi omenat aivan ohuiksi, puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Älä käytä ruusuihin päätypaloja, joita on vaikea kieputtaa. Keitä viipaleita sokerivedessä noin minuutti. Valuta viipaleet siivilässä. Säilytä jäljelle jäänyt omenainen sokeriliemi ja käytä se vaikka riisipuuron pohjana.

Kieputa omenaviipaleet ruusuiksi. Tee ruusun sisäosan pieni nuppu rullaamalla yksi omenaviipale. Kääri nupun ympärille lisää viipaleita terälehdiksi.

Ota kakku uunista ja nostele ruusuja kauttaaltaan kakun pinnalle. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia uunin keskitasolla. Anna kakun jähmettyä vuoassa ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti