sunnuntai 26. syyskuuta 2021

Za´atarilla maustettua kuhaa paprikarelissin kera

Kuhat olivat ihan hyviä, mutta odotin että niistä olisi tullut maukkaampia. Paprikarelissistä taas tuli todella hyvää. Syöjien joukossa oli yksi korianterivaivainen, joten en laittanut korianteria relissin sekaan vaan erilliseen kippoon.




Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
800 g kuhaa
suolaa
Za´atar –mausteseos:
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl sumakkia
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tl kuivattua minttua
1 tl oreganoa
1 tl chilirouhetta
1 tl suolaa
Paprikarelissi:
24 kalamata-oliivia
360/220 g paahdettuja paprikasuikaleita (säilyke)
8 mietoa pepperonia (säilyke)
1 rkl oliiviöljyä
1 ruukku korianteria

Paahda za´atarin seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Sekoita kaikki mausteseoksen ainekset keskenään.

Sekoita za´atar ja oliiviöljy tahnaksi. Hiero tahna kauttaaltaan kuhafileisiin. Mausta suolalla. Nosta kalat jääkaappiin marinoitumaan (korkeintaan yön yli, mutta varttikin riittää).

Leikkaa relissin oliivit neljään osaan. Viipaloi pepperonit. Silppua korianteri. Sekoita kaikki relissin ainekset keskenään.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti