sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Persimon-suklaakeikaus

Tässä on oikein surkuhupaisa esitys meikäläisen leivontataidoista. Alun perin resepti oli tehty nektariineille, mutta koska tähän aikaan vuodesta ei nektariineja oikein ole saatavilla (ja vaikka olisikin, ne olisivat huonoja ja kalliita) ja päätin tehdä keikauksen persimoneista. Ihan hyvä idea, mutta persimonit olisi kannattanut siivuttaa jotta ne olisivat kypsyneet pehmeämmiksi. Ja siitä kumoamisestakaan ei tullut mitään, vaan suurin osa taikinasta tarttui tiukasti vuoan reunoihin eikä irronnut kuin kaapimalla. Onneksi ruokavieraina ei ollut varsinaisia vieraita, ei tätä totaalisen epäonnistunutta keikausta olisi kehdannut mihinkään pitopöytään kuskata. Mutta maultaan tämä oli ihan superhyvää, vaikka ulkonäkö lupailikin jotain ihan muuta.




Vuokaan:
25 g voita
½ dl sokeria
6 persimonia
Pohja:
½ dl maitoa
150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g maitosuklaata

Mittaa voi tasapohjaisen kakkuvuoan (24 cm) pohjalle. Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin ja anna olla siellä, kunnes voi sulaa. Lisää sokeri ja sekoita se tasaiseksi voisulan kanssa.

Kuori ja halkaise nektariinit. Asettele puolikkaat vuokaan voi-sokeriseoksen päälle, leikkauspinta alaspäin.

Rouhi suklaa. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää taikinaan jauhoseos, maito ja suklaarouhe.

Levitä taikina vuokaan persimonien päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa vähintään 15 minuuttia ennen kumoamista. Tarjoile esim. jogurttijäätelön kera.

2 kommenttia:

  1. Tuo on kieltämättä aika hurjan näköistä, mutta makuhan siinä ratkaisee, ei näkö. Sitä ei kukaan katsele sen jälkeen, kun se suuhun pistetään. Uskon, että oli hyvää!

    VastaaPoista
  2. Sanopa muuta :D Ajattelinkin ensin, että viittiikö sitä kuvaa laittaakaan. Mutta sitten ajattelin että ihan hölmöähän se on niitä totaalisen epäonnistuneita piilotella, varsinkin kun ei muutenkaan ole mikään mestarileipuri. Mutta hyvää se tosiaan oli.

    VastaaPoista