Lihapullat sopivat hyvin myös tällaiseen burgundilaistyyppiseen kastikkeeseen. Tästä tuli tosi hyvää, ja perunamuusi oli kaverina herkullista.
Ainekset:
1 dl ruokakermaa
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
400 g jauhelihaa
Lisäksi:
150 g pekonia
1 punasipuli
1 banaanisalottisipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g herkkusieniä
2 porkkanaa
1 rkl tomaattipyreetä
2 tl sokeria
1 tl kuivattua timjamia
3 dl lihalientä
2 dl punaviiniä
1 laakerinlehti
Yhdistä kerma, korppujauhot, kananmuna, suola ja pippuri. Anna seoksen turvota 5 minuuttia. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikina lihapulliksi.
Pilko pekoni. Kuori ja viipaloi porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Viipaloi sienet.
Ruskista pekonit omassa rasvassaan suurella pannulla. Siirrä pekonit lautaselle odottamaan ja ruskista lihapullat pekonista irronneessa rasvassa. Lisää kasvikset, pekoni, tomaattipyree ja sokeri. Paista pari minuuttia. Lisää loput ainekset ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 1 ½ tuntia. Tarjoile perunamuusin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti