torstai 26. tammikuuta 2023

Feta-sipuli-kesäkurpitsapiirakka

Tästähän tuli söpö, ja ennen kaikkea erinomaisen hyvänmakuinen piirakka. Tein piirakan n. 26 cm vuokaan, mutta täytettä oli niin julmetun paljon että suurempi vuoka olisi ollut parempi.




Pohja:
100 g voita huoneenlämpöisenä
220 g vehnäjauhoja
1 kananmuna
50 g juustoraastetta
ripaus suolaa
Täyte:
4 sipulia
1 rkl voita
1 kesäkurpitsa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
100 g fetaa
2 dl ruokakermaa
180 g ranskankermaa
2 kananmunaa
250 g miniluumutomaatteja

Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja juustoraaste ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuutioi kesäkurpitsa. Murustele feta. Puolita kirsikkatomaatit.

Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää kesäkurpitsa ja jatka paistamista hetken aikaa. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Kaada sipuli-kesäkurpitsaseos piirakkapohjalle. Ripottele päälle feta.

Sekoita yhteen kerma, munat ja ranskankerma. Kaada seos vuokaan täytteen päälle. Asettele pinnalle kirsikkatomaatit, leikkuupinta ylöspäin. Paista 200-asteisessa uunissa n. 55 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti