Resepti oli kylläkin rosmariiniselle lammaspaistille. Yllättäen en kaupasta löytänyt lammasta, ja toisena vaihtoehtona olinkin sitten ajatellut karjalanpaistilihoja. Niitäkään ei ollut. Helpompi olis tietysti ollut käyttää valmiiksi marinoimatonta, mutta kun sitäkään ei ollut tarjolla. Niinpä otin possua pippurimarinadissa ja huuhtelin marinadit pois ennen paistamista. Herkullista ja mureaa tuli lihasta, ja kasviksetkin hautuivat ihanaksi (sillä välin kun itse kävimme lillumassa Flamingon uimalahelvetissä kaikkien 500 000 muun loppiaisuimarin kera). Kaiken kaikkiaan helppotekoinen ja erinomaisen makuinen pataruoka.
Ainekset:
2 pippurimarinoitua porsaan sisäfileetä
1500 g kiinteitä perunoita
3 kesäkurpitsaa
2 munakoisoa
200 g banaanisalottisipulia
6 valkosipulinkynttä
2 tl kuivattua rosmariinia
2 rkl oliiviöljyä
2 ½ dl punaviiniä
suolaa
mustapippuria
Huuhtele porsaanfileet (tai käytä marinadin kera, jos haluat. Minä en halua.). Kuori ja lohko perunat. Lohko kesäkurpitsat ja munakoiso. Kuori ja puolita sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Nosta fileet suureen uunivuokaan. Lisää kasvikset. Valuta päälle öljy ja punaviini. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin. Paista 175-asteisessa uunissa n. 2 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti