sunnuntai 8. tammikuuta 2023

Darai göd kurkumariisillä

Olen vältellyt jasmiiniriisiä vuosikaudet, kun muistikuvani siitä oli melko lailla huono. No, niin kuin yleensäkin, muistikuvani osoittautui vääräksi. Ei tuossa jasmiiniriisissä mitään vikaa ollut, ihan yhtä hyvää se oli kuin mikä tahansa muukin riisi. Kookoskerma tietysti vielä paransi sitä. Ja darai göd oli myöskin herkullista, just sopivan tulista pehmeänmakuisen riisin kaveriksi.




Darai göd:
1 rkl oliiviöljyä
400 g karitsan paahtopaistia
2 sipulia
1 tl kardemummaa
2 tl garam masalaa
1 tl jauhettua korianteria
½ tl chilirouhetta
1 dl vettä
3 valkosipulinkynttä
1 dl cashewpähkinöitä
200 g paseerattua tomaattia
1 tl suolaa
100 g maustamatonta jogurttia
Kurkumariisi:
1 rkl oliiviöljyä
2 tl kurkumaa
4 dl vettä
2 dl kookoskermaa
3 dl jasmiiniriisiä
suolaa

Kuori ja silppua darai gödin sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi liha.

Ruskista lihat öljyssä. Siirrä lautaselle odottamaan. Kuullota sipuli samalla pannulla pehmeäksi ja lisää mausteet. Jatka kuullottamista muutama minuutti ja lisää vesi. Anna hautua kannen alla 20 minuuttia. Lisää valkosipuli, cashewpähkinät, paseerattu tomaatti ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 15 minuuttia. Lisää lihasuikaleet ja jogurtti ja anna hautua vielä 5 minuuttia.

Kuumenna kurkumariisin öljy ja kurkuma paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kookoskerma ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon riisi ja suola ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Siirrä kattila liedeltä ja anna riisin vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti