tiistai 17. tammikuuta 2023

Eksoottinen hedelmä-valkosuklaakakku

Kuva ei todellakaan tee oikeutta tälle aivan järjettömän herkulliselle kakulle. En muista enää mistä olin reseptin kopioinut, mutta tein siihen pieniä muutoksia. Ensinnäkään en yllättäen jaksanut koristella kakkua mitenkään, mutta jos tätä tekisi vaikka juhlapöytään (johon kakku sopisi paremmin kuin hyvin perinteisen kermakakun tilalle tai rinnalle), voisi pinnan koristella vaikka kiivillä tai muilla mieluisilla hedelmillä. Täytteeseen tarkoitetut gojimarjat tms. vaihdoin eksoottisten hedelmien sekoitukseen, ja se olikin tässä ihan mahtavaa. Ja lisäksi jätin täytteestä ihan kokonaan sokerin pois (alkuperäisessä ohjeessa oli laitettu desi). Mielestäni tämä oli ihan tarpeeksi makeaa ilmankin.




Pohja:
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
70 g vehnäjauhoja
30 g perunajauhoja
20 g mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g kuivattua papaija-ananas-kookospalasekoitusta
½ dl Gallianoa
100 g valkosuklaata
2 ½ dl Flora Vispiä
2 tl vaniljasokeria
3 tl liivatejauhetta
3 rkl kylmää vettä
500 g mascarponea

Laita täytteen kuivatut hedelmät likoamaan likööriin tunniksi.

Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Laita täytteen liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaahto vaniljasokerilla. Vatkaa sekaan mascarpone. Lisää suklaarouhe ja kuivatut hedelmät. Lisää hedelmistä jäänyt likööri liivateseokseen ja kuumenna seos mikrossa juoksevaksi. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.

Levitä täyte vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi. Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoilualustalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti